Emrys oplevelse 9. april 1940

Dejligt at se en lille del af min morfars erindringer gengivet her

henryhogh

Emry Kølster var skolelærer på Sønder Skole i Holbæk. I sine erindringer har han beskrevet hvad han oplevede den 9. april 1940. I Holbæk havde tyskerne beslaglagt Sønder Skole og Holbæk var ligesom resten af Danmark blevet beordret til at have mørklægningsgardiner for vinduerne. Emry beskriver i erindringerne sine oplevelser den 9. april.

Sønder Skole i Holbæk. Sønder Skole i Holbæk.

Emrys oplevelse 9. april 1940

Den 9. april 1940 var snedkermester Andersen og jeg til et udvalgsmøde hos sognepræsten, pastor Krarup. Efter dette var vi så letsindige at spadsere en tur forbi Sdr. Skole. Det var, som man vil erindre, meget mørkt den aften, og tilmed var der første gang mørkelagt.

Tyske soldater marcherer i Holbæk. Tyske soldater marcherer i Holbæk.

Derfor løb vi lige mod de tyske vagtposter på vejen og blev standset med et: ”Halt!” Vi forklarede, at vi bare gik en tur, og at jeg var lærer ved skolen. ”Wohnen Sie dar” spurgte soldaten. Det måtte jeg…

View original post 569 more words

Categories: Uncategorized

1 Comment »

  1. Thank you Paul for the like. It’s my grandfather who was arrested on the evening where the Nazis took over Denmark, fortunately he was released after interrogation. The words are from his memories

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s